Skip to content

Nieuwe campagne: VPRO Breinvoer

Resident heeft meegewerkt aan de nieuwe Breinvoer campagne van VPRO. Gericht op de ‘Avontuurlijke Stadsbewoner’, dus een grote rol voor digitale media, waaronder online video, digital out of home en podcasts.

Uit onderzoek van GWI blijkt dat, in tegenstelling tot andere kanalen, het gebruik van podcasts in deze doelgroep nog steeds stijgt. Inmiddels luistert 60% van de doelgroep naar podcasts, en de luisterduur is in de afgelopen vier kwartalen gestegen van 36 minuten naar 42 minuten per dag. Vandaar is de campagne van de VPRO te horen bij een groot aantal podcasts, waaronder ‘De Universiteit van Nederland’, ‘NRC vandaag’, ‘Knorrepodcast’ en ‘Nu.nl nieuws’

HERC is verantwoordelijk voor het creatieve concept, Resident Media Consultancy heeft geholpen met de mediastrategie, planning en executie van deze campagne.